Дали градниците навистина им се потребни на жените?

Многу жени ќе кажат дека животот без градници е невозможен бидејќи и овозможува на жената да изгледа поженствено, облеката подобро стои, а е корисен и во заведувањето на спротивниот пол. Но научници од Универзитетот во Безансон Франција откриле дека градниците на долг рок имаат контра ефект. Петнаесетгодишната студија покажала дека градниците ги подигаат градите но привремено…на долг рок тие се обесуваат и на никој начин не го олеснуваат товарот на карлицата. Учесниците во студијата со тврдење дека градниците на жените воопшто не им помагаат. Немаат ниту анатамоска, ниту физиолошка ниту медицинска улога. Интересен податок е дека жените кои биле во студијата и две години биле без градници…сега се чуствуваат многу подобро!

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.