Дали газираната вода е опасна по здравјето?

 

Иако киселата вода помага во многу случаи и не освежува, новите истражувања покажуваат дека знае да биде опасна по здравјето.Со голтањето кисела вода и голтањето гасови со неа, се буди хормонот на глад, па не поттикнува повеќе да јадеме. Испитувањата биле правени на 16 глувци поделени во 4 групи.

Првата група пиела вода, втората негазиран сок, третата газиран и сите имале неограничен пристап храна. Оние кои добиле газирано за разлика од останатите глувци јаделе 20 отсто повеќе.

Хормонот на глад бил шест пати поголем и кај луѓето кои наутро пијат кисела вода.

 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.