Дали е штетна свинската маст?

Зимата е период на слави, јадење на прасечко, па затоа и треба да знаете се за свинската маст. Спротивно на мислењето, свинската маст не е штетна. Сепак, треба да се користи умерено.

Таа содржи холестерол но и тој е потребен за нормално да функционираме, сепак треба да се јаде и употребува во ограничени количини.

Оваа маснотија тешко се расипува и може долго да стои на ладно и суво место.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.