Дали богаташите се лоши родители?

Родителите кои целосно се посветени на својата работа со тек на време се помалку внимание посветуваат на децата. Сите родители ги мачи прашањето, дали ќе можат на децата да им обезбедат се. Без оглед на материјалниот статус на родителите, тие се подготвени да направат се за нивното дете да биде среќно.

За да ги исполнат желбите на детето многу родители одат во лов на поголема плата. Но, за жал, многу истражувања до сега покажале дека парите и воспитувањето на децата не одат заедно. Со истражувањата се дошло до шокантни заклучоци: Мајките поради кариерите ги занемаруваат децата повеќе од татковците!

Досегашните студии покажале дека родителите имаат многу помала благосостојба од двојките без деца, иако токму децата се тие кои на секој родител треба да бидат најголема среќа. Богатите родители очигледно ги губат од вид своите цели, дека сакаат дополнителни приходи, за да биде нивното дете по среќно.

Поради тоа, работата треба да се држи далеку од семејството, бидејќи ако работата ја донесете дома многу веројатно е дека работата ќе спречи гледање на натпревари со децата, одење во парк, раскажување на приказни пред спиење или игра која вашето дете најмногу ја сака. Времето во кое работите оставете го во канцеларија, додека времето со децата посветете го само на нив!

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.