Д-р Хаус не ги забележал симптомите на тешката болест кај својата мајка!

Најпознатиот доктор на светот бил во заблуда

Доктор Мехмед Оз, најпознатиот лекар на светот и на некои омилено телевизиско лице, на Инстаграм споделил вест дека неговата мајка Суна, боледува од Алцхајмерова болест.

„Сите знаци беа тука, но не ги препознав“, вели лекарот кој повеќе од 10 години го следат милиони гледачи ширум светот.

View this post on Instagram

I recently found out that my mom, Suna, has Alzheimer’s disease. Hearing the official diagnosis was devastating. But just as painful for me was the realization that the signs were there all along — I had just been overlooking them. . When my mom’s stubbornness increased, I simply blamed it on her getting older. My sister noticed she started doing her makeup differently for the first time in 60 years, but kept it to herself. When my mom started giving some of her belongings away to people she barely knew, I thought she was just trying to lighten her load following my father’s passing. But these seemingly subtle changes were in fact the first indicators of Alzheimer’s. . It was painful to admit that my mother’s health was declining, but doing so allowed us to get her help as soon as possible. You have the power to speak up and say something if you suspect any of the above symptoms in a loved one. Doing so may be uncomfortable, but it just might help slow down the Alzheimer’s progression in someone you love. Visit the link in my bio to read my mom’s story, and to learn the 6 early symptoms you should never ignore. . . . #endalz #mom #❤❤ #love #droz

A post shared by Dr. Oz (@dr_oz) on

Вели дека за болеста на неговата мајка дознал неодамна, а најболно му било тоа што знаците иако биле присутни, тој не ги забележал.

„Кога стана потврдоглава, вината ја препишав на нејзините години. Мојата сестра забележа дека после 60 години почнала да се шминка поинаку, но тоа го задржа за себе. Кога мајка ми почна да раздава разни работи по луѓе кои едвај ги познава, помислив дека само се обидува да си помогне себеси после смртта на мојот татко“, напишал лекарот и истакнал дека тие мали промени го означувале почетокот на болеста.

„Беше болно да се признае дека здравјето на мојата мајка се влошува, но тоа нѝ овозможи што поскоро да ѝ пружиме помош.“

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.