Четворица заразени со смртоносната бактерија МРСА се откриени во скопско училиште и градинка

Две деца и двајца воспитувачи заразени со смртоносната бактерија

Четворица новозаразени со смртоносната бактерија МРСА се откриени во скопско училиште и градинка. Заразени се две деца и двајца воспитувачи.

Смртоносната бактерија МРСА е откриена во една градинка и основно училиште во Скопје при вонредна контрола.

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) потврди дека од бактеријата МРСА има четворица заразени за кои веќе инспекцијата излегла на терен, но немаат пријава за бебиња родени во Чаир носители на бактеријата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.