Бугарско обвинителство: Човечка грешка е најверојатна причина за несреќата

30

Бугарското обвинителство на денешната прес-конференција истакна дека засега теоријата која е најверојатна е дека причина заради која се случила големата несреќа во Бугарија е човечка грешка.

Дополнително, ја влошило ситуацијата лошата инфраструктура и сигнализација, која е опасна. Исто така и лошото маркирање имало големо влијание врз фаталниот исход од несреќата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.