Трчање во место за витка линија

Причина за ова е поради тоа што оваа умерена физичка активност не го исцрпува организмот, па може да се пешачи и подолго од половина час.

Бидејќи за слабеење не е потребен значителен напорен тренинг, туку негова континуираност и траење.

Што повеќе пешачење значи повеќе потрошени калории. При тоа ваквата физичка активност доведува до зголемување на мускулната маса, а мускулното ткиво троши 25 пати повеќе калории од масти.

Освен брзото одење од големо значење за видливи резултати може да бидат и ефикасни вежби за намалување на обемот на горниот дел од нозете.

Ова се пет предложени вежби кои можете да ги применувате по шетањето.

Трчање во место

„Клекни-стани“ во скок

Шут наназад

Исчекор

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.