- 200 гр пилешко филе
- 2 чешниња лук
- 2 лажици сечкани билки (босилек, мајчина душица, оригано)
- 2 свежи домати
- 2 млади кромидчиња
- 5-6 листови рокула
- 1 лажица сечкан магдонос
- 2 супени лажици маслиново масло
- 1 лажица оцет
- сол, бибер
Подготовка:
Прелив: Измешајте една лажица маслиново масло, оцетот, ситно сечканиот лук и билки. На загреаното преостанато маслиново масло пропржете го посоленото пилешко додека не порумени.
Исечете го месото на коцки. Додадете домати исечени на кришки, млад кромид исечен на прстени и рукола исечена на помали парчиња. Истурете го преливот, додадете бибер и сол по вкус и измешајте. Одозгора посипете сечкан магдонос.