Ако ја забележите оваа работа, стапалата ве молат за помош

Погледнете го вашиот прст

Дали спаѓате во овие луѓе? Оваа појава е распорстранета и наводно ја има секоја трета личност во Европа, но многу малку од нив знаат што значи да имате поголем прст од вашиот палец. Некои го нарекуваат „грчко стапало” и познато е како знак на сила, интелегенција и привлечност.

Многумина мислат дека тоа е само визуелна разлика, но треба да се обрне внимание бидејќи брзо ќе ве донесе до болка. Луѓето кои имаат „грчко стопало” многу брзо ја развиваат болката на тој прст, поради трчање или одење бидејќи често е свиткан. Ова движење може да доведе до воспаление кое може да биде многу болно, а голем ризик е за атлетичарите.

Носете чевли со вистинска големина кои имаат доволно простор за прстите и никогаш немојте да носите чевли кои предизвикуваат болка околу прстите. Алтернативен начин е да носите влошки за чевли кои помаѓаат против болки и воспаление.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.