Ако восокот во ушите има ваква боја веднаш одете на лекар!

Жолта боја е најзастапена и тоа е нормално.

Светложолта е карактеристична за деца, а инаку децата произведуваат повеќе восок.

Доколку восокот е сив и повеќе во прав, тоа може да укажува на екцем.

Доколку е восокот темен, може да значи дека телото се поти повеќе од нормално.

Ако вашиот восок е многу темен, може да значи дека е од потење, но и од стрес.

Темно кафеав, па дури и црн воск не ништо озбилно. Само што дошло до големо собирање.

Ако восокот содржи гној или крв, отидете на лекар затоа што можеби сте го оштетиле тапанчето. Кога чистите уши немојте да бидете груби и не одете предлабоко.

Стар восок може да изгледа како згрутчена крв и во тој случај повторно одете на доктор.

Обратете внимание на бојата на восокот затоа што може да ви укаже на многу работи.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.