Ако се грижите за здравјето, веднаш намалете ја употребата на кечап!

Кечапот во себе содржи огромно количество шеќер кој е во функција на засилувач на вкусот а ни малку не е добар за вашето здравје. Освен шеќерот содржи и пченкарен сируп. Пченкарниот сируп е полош и од шеќерот  бидејќи е богат со фруктоза која го стимулира мозокот да бара повеќе храна и ве прави зависни од засладени производи.

Кечапот е полн со празни калории. Во процесот на подготовка на кечапот доматите се готват на многу високи температури со што се губат сите хранливи материи. Да не заборавиме дека кечапот е полн со презервативи и засилувачи на вкусот кои само му штетат на вашето здравје на вкусен начин.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.