Ако сакате да знаете дали сте здрави, потопете ги врвовите од прстите во ладна вода!

Врвовите на прстите потопете ги 30 секунди во ладна вода. Доколку станат сини или бели, значи дека имате проблем со циркулацијата.

Значајната промена на температурата или стрес, може да предизвикаат грчење на крвните садови, кои носат крв до прстите, носот или ушите.

Како резултат на тоа овие делови од телото не добиваат доволно крв и може да утрнат.

Направете ја оваа постапка за да видите дали можеби ве демне потенцијален срцев удар, па потоа задолжително посетете доктор.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.