Ако сакате да бидете здрави, никако не спијте со мобилниот телефон!

Тие создаваат електромагнетно зрачење, на кое луѓето се изложени преку целата ноќ. Затоа мора да го исклучите или да го чувате подалеку од вас доколку мора да ви е достапен постојано.

Штетно е и допишувањето во тек на ноќта. Поради радијацијата при постојаната негова активност, загрозен е репродуктивниот систем на човекот. Радијацијата можеби не е доволно силна да предизвика рак на мозокот, но сигурно го оштетува. Исто така, таа предизвикува главоболки и болки во мускулите.

Затоа секогаш внимавајте додека спиете, дали вашите „неразделни“ другари ќе ги оставите во ваша близина или барем за момент ќе ги исклучите, ќе се одморите и заштитите.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.