Ако не сакате да добиете труење, не јадете ориз неколку часови по подготовката!

Оризот е здрава и вкусна храна која сите ја консумираме често, но постои еден детаљ за оризот кој е многу важен да се знае.

Имено, оризот не треба да се јаде, освен веднаш по подготовката, бидејќи се расипува за еден час.

Што повеќе стои на собна температура, толку повеќе има бактерии и може да се добие и труење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.