Јајцето го намалува крвниот притисок!

RVPSL пептидот во белката од јајцето го регулира крвниот притисок. Дејството е исто како и лековите за негово намалување. До ова откритие дошол универзитетот Јилин во Кина. пептидите се составен дел на протеини и силно влијаат врз супстанцата која во организмот го зголемува крвниот притисок, пренесува Daily Mail. По едно јајце за доручек позитивно може да влијае на регулирање на крвниот притисок. Едно јајце дневно е најздравиот избор за појадок. Има корисен ефект врз целото тело и се препорачува како превенција од хипертензија, стои во истражувачката студија. Крајниот ефект на пептидите од јајцата до стабилен крвен притисок е уште еден новооткриен изум за кој пак е докажано дека го затвора апетитот. Луѓето кои појадуваат секое утро, во текот на денот ќе внесат помалку мрсна и високо калорична храна.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.