15 навики што секојдневно ви ја црпат енергијата

Pостојано сте поспани, безволни и изморени?

Ако во секојдневната рутина ги имате овие 15 навики, тогаш тие се главните виновници зошто постојано сте поспани, безволни и изморени:

1. Имате лоша исхрана која не ви ги задоволува потребите на телото.

2. Постојано работите повеќе работи истовремено – мултитаскингот е лош за силата и енергијата.

3. Се жалите.

4. Не пиете доволно вода.

5. Не внесувате доволно железо преку исхраната.

6. Пасивни сте, не вежбате барем 20-45 минути дневно.

7. Зјапате во екранот на празно, наместо да станете и да направите пауза.

8. Имате лошо држење на телото и грбот.

9. Постојано барате перфекционизам.

10. Пиете попладневни кафиња.

11. Имате растурено биро, растурен дом, соба, живеете во хаос.

12. Имате проблеми со тироидата (проверете и исклучете ја оваа можност со време.)

13. Цел ден го поминувате во затворена просторија.

14. Пречесто велите да и се согласувате на работи кои не ги сакате.

15. Секоја вечер ја завршувате со чашка (или повеќе) алкохол.

 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.