Какви се мажите со брада?

Лоши вести за хипстерите – не само што брадата полека излегува од мода, туку и би можела да стане знак на најлошите човечки склоности: насилството, неверството и нечесност.

Истражувањето на социјалната мрежа „Ева“, спроведено на повеќе од 2.000 Британци, открива дека брадестите мажи имаат контроверзен карактер.

Дури 62 проценти од испитаничките сметаат дека брадата не го прави посилниот пол привлечен и вели дека никогаш не би биле во љубовна врска во брадест маж.

Меѓутоа испитаничките на кои брадата кај момците им се допаѓа, 35 проценти од нив рекле дека најмногу сакаат проседа брада.

Од друга страна пак, 45 проценти од брадестите мажи признале дека имаат малку насилничко однесување, додека тој процент кај избричените мажи изнесува 29 проценти.

Исто така, 47 проценти од мажите со брада признале дека ги изневеруваат своите партнерки, за разлика од мажите без брада од кои се неверни се само 20 проценити.

Дека извршиле кражба потврдиле 40 проценти од оние со брада, и само 17 проценти од избричените.

Коментари

коментари